بهينه‌سازي مصرف انرژي

بهينه سازي مصرف انرژي در خانه
1391/11/25
  1. مصرف‎كنندگان بايستي هنگام خريد، يخچال و فريزري را انتخاب كنند كه با توجه به برچسب انرژي داراي بيشترين بازده و كارائي باشد.
  2. حجم يخچال و فريزر بايد با توجه به نياز و تعداد افراد خانواده انتخاب شود تا از فضاي آن بطور كامل استفاده شود. در بسياري از موارد يك يخچال - فريزر 14 فوت يا حتي 12 فوت مي‎تواند نياز يك خانواده 2 تا 4 نفره را برآورده سازد.
  3. برفك‎هاي يخچال و فريزر را بطور منظم آب كنيد زيرا با افزايش قشر برفك، مصرف انرژي بالا مي‎رود، با انتخاب يخچال‎هاي مجهز به سيستم برفك آب‎كن اتوماتيك، مصرف انرژي بدون دخالت مصرف‎كننده، كاهش مي‎يابد.
  4. قرار دادن يخچال يا فريزر در مجاورت دستگاه‎هاي گرمازا مثل اجاق گاز، آب گرم‎كن، شوفاژ و همچنين زير نور مستقيم خورشيد، مصرف انرژي آنرا افزايش مي‎دهد. درصورتي كه امكان ديگري براي قراردادن يخچال – فريزر در آشپزخانه وجود نداشته باشد، با يك پوشش مناسب (عايق حرارتي) دستگاه را از حرارت و گرما حفظ كنيد.
  5. فضاي پشت يخچال و فريزر براي گردش هوا بايد حداقل به اندازه 20 سانتي‎متر با ديوار فاصله داشته باشد. ضمناً لازم است لوله‎هاي پشت يخچال و فريزر حداقل سالي دو بار گردگيري شود. رعايت اين موارد سبب انتقال حرارت بهتر بين هوا و لوله‎ها خواهد شد.
  6. هنگامي كه يخچال و فريزر بر روي يك سطح تراز و صاف قرار نمي‎گيرد باعث مي‎شود تا درب يخچال بطور كامل بسته نشود و كاركرد درستي نداشته باشد و در نهايت مصرف انرژي آن افزايش يابد.
  7. مواد غذايي را پيش از سرد شدن كامل در يخچال و فريزر قرار ندهيد و از گذاشتن همزمان مقدار زيادي مواد غذايي در يخچال و بويژه فريزر خودداري كنيد. اين كار سبب ايجاد فشار زيادي بر موتور آن خواهد شد.
  8. از كنار هم‎چيدن و چسباندن ظروف و مواد غذايي در داخل يخچال و فريزر پرهيز كنيد. چون اين كار گردش هوا را در داخل يخچال يا فريزر دچار اختلال كرده و سبب افزايش مصرف برق مي‎شود.
  9. جهت نگهداري مواد غذايي، پس از گذاشتن آنها در كيسه‎هاي فريزر، در آنها را به صورتي ببنديد كه ديگر هواي اضافي در داخل آن وجود نداشته باشد. در ضمن بر روي هر يك از كيسه‎ها برچسبي كه حاوي مطالبي همچون نام مواد غذايي، نوع آن (سرخ شده ، پخته ، خام و ...) و تاريخ منجمد كردن باشد را بچسبانيد. چنين برچسبي را با اطلاعات كلي‎تر شامل فهرست مواد غذايي داخل هر سبد، كشو، قفسه و يا طبقه نيز تهيه كرده و در محل مناسب بچسبانيد. به اين ترتيب دستيابي به مواد غذايي مورد نياز بسيار آسان خواهد شد.
  10. از باز و بسته كردن بيهودة در يخچال يا فريزر پرهيز كنيد.
  11. سعي كنيد از منجمد كردن مواد غذايي و سبزيجات در فصل‎هايي كه دسترسي به مواد غذايي تازه وجود دارد، خودداري نماييد.
  12. نوار لاستيكي درب يخچال و فريزر به مرور زمان انعطاف و كارآيي خود را از دست مي‎دهد. توصيه مي‎شود كه سالي يكبار سالم بودن نوارها كنترل شود تا در صورت كوچكترين نشت هوا، نسبت به تعويض آنها اقدام گردد.
  13. از قرار دادن انواع قوطي‎هاي كنسرو، رب گوجه‎فرنگي، گالن‎ها و بطري‎هاي حاوي شربت، ترشيجات، شيشه‎هاي مربا، عسل و ... در يخچال خودداري كنيد. اين كار باعث اشغال بي‎مورد فضاي يخچال – فريزر و به تبع آن افزايش مصرف انرژي دستگاه خواهد شد.
  14. افتادگي درب يخچال يا فريزر به علت وزن آن به مرور زمان باعث جدا شدن نوار لاستيكي از بدنه مي‎شود كه مي‎بايست نسبت به تعويض لولاي درب اقدام گردد تا از اتلاف انرژي به جهت خروج هواي سرد يخچال جلوگيري شود.
  15. بايد توجه داشت كه تنظيم صحيح و به موقع ترموستات يخچال و يا فريزر با عنايت به مواردي همچون حجم و ميزان مواد غذايي درون آنها ، محل قرار گرفتن يخچال و فريزر و دماي محيط وسايل مزبور، نقش مهمي در كاهش مصرف انرژي اين وسايل خواهد داشت و به عبارتي تنظيم نادرست و يا عدم توجه به تنظيم به موقع ترموستات باعث فاسد شدن و يا يخ‎زدگي مواد غذايي و به تبع آن افزايش مصرف انرژي خواهد شد. بنابراين درجه ترموستات فريزر را معمولاً بين 15 تا 18 درجه زير صفر و درجه ترموستات يخچال را بين 3 تا 4 درجه بالاي صفر تنظيم كنيد.
  16. در هنگام خريد به بسته شدن كامل درها و مرغوبيت و چسبندگي نوار لاستيكي درِ يخچال و فريزر دقت و توجه شود.
  17. از گذاشتن بطري‎هاي حاوي نوشابه‎هاي گازدار در قسمت جايخي يخچال‎ها و يا قراردادن آنها در قسمت فريزر يخچال – فريزرها جداً خودداري نماييد. اين كار باعث مي‎شود تا پس از انجماد كامل مايع در داخل بطري، در بطري باز شود و يا بر اثر فشار زياد به بطري، بطري شكسته و مايع آن در داخل يخچال پراكنده شود. عدم رعايت همين موضوع باعث مي‎شود تا حداقل زماني بين 10 تا 15دقيقه درِ يخچال – فريزر را براي تميز كردن ناشي از تركيدن بطري باز بگذاريم كه خود باعث اتلاف انرژي خواهد شد.
  18. ضروري است تا ظروف و اشيايي كه داخل يخچال – فريزر مي‎گذاريد، تميز و بدون بو باشد.
  19. براي شستشوي جداره‎هاي داخلي يخچال – فريزر – چه هنگامي كه براي اولين بار مي‎خواهيد از اين وسيله استفاده كنيد و چه زماني كه قصد تميز كردن آن را داريد – از مخلوط آب نيم‎گرم و جوش شيرين (هر ليتر آب يك قاشق جوش شيرين) و يك قطعه اسفنج نرم استفاده كنيد و سپس آن را با پارچه‎اي نرم و تميز خشك نماييد.
  20. پس از هر بار شستشو براي يكنواخت شدن سرماي داخل يخچال – فريزر، بايد چند ساعت يخچال – فريزر خالي بوده و با در بسته كار كند.

منبع: http://www.saba.org.ir